IVÓVÍZKEZELÉS AZ ITALIPARBAN A klórdioxid az ivóvíz-fertőtlenítés terén már bizonyítottan megbízható vízfertőtlenítő szer. A klórdioxid manapság került az italiparba fertőtlenítőként. Az élelmiszer és italipar területén a klór-dioxidot sörfőzdékben illetve üdítő italok és bor palackozásánál használják, elsősorban steril víz készítéséhez és palackok mosásához. A töltő higiénia területén is megkezdődött a klór-dioxid alkalmazása tisztító és fertőtlenítő rendszerként. Egyéb alkalmazások, csaknem az összes fertőtlenítő közeg és manapság teljes üzemek működnek kizárólag klór-dioxidot használva sterilizálóként. CIP (cleaning in place; helyi tisztítás) rendszerekben nagyon fontos az élelmiszer feldolgozó eszközök fertőtlenítése, mint pl.: sörfőzdék, tejipari üzemek és szénsavas italgyártó üzemek. Jellemző módon az ilyen élelmiszer feldolgozó létesítményeket úgy tisztítják, hogy a létesítményt alkotó gépek belső és… tovább
Continue Reading