Twinoxide oldat permetezése

Fertőtlenítőszer permetezése
Permetező fertőtlenítés az iparban

A szakszerű fertőtlenítés az év minden időszakában fontos, azonban egy vírusjárvány idején még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az ipari és mezőgazdasági technológiák betartására. A TwinOxide oldatban található klór-dioxid a legtöbb ismert kórokozó ellen hatékony, beleértve a pseudomonas, legionella baktériumokat és a koronavírusokat is. Az ipari és mezőgazdasági fertőtlenítés egyik legegyszerűbb módja a fertőtlenítő oldat permetezése, ehhez különféle permetezőket alkalmazhatunk.

A klór-dioxid fertőtlenítő területei

A klór-dioxid tartalmú TwinOxide-ot különféle felületek fertőtlenítése mellett az ivóvíz és a levegő fertőtlenítésére is használhatjuk. A járványidőszakokban az alábbi felhasználási területeket emelnénk ki.

Mezőgazdasági fertőtlenítések:

 •  gyümölcs, zöldség és vetnivaló termény fertőtlenítése
 •  állattartó telepek épületeinek berendezéseinek a fertőtlenítése
 •  takarmány és ivóvíz fertőtlenítése
 •  friss élelmiszer fertőtlenítése
 •  tojás fertőtlenítése.

Tojás fertőtlenítése – csapvíz hozzáadásával készítse el a TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszer oldatot, majd töltse a permetezőbe. Az adagolási arány változhat 0,1 és 0,5 ppm között. Permetezzen 0,1 ppm TwinOxide-ot a tojásokra, hogy azok teljesen nedvesek legyenek. Csomagolás vagy felhasználás előtt teljesen szárítsa meg a tojásokat. Ne alkalmazzon ivóvizes öblítést.

Kórházak, orvosi rendelők fertőtlenítése:

 • felületkezelés
 • műszerek és berendezések fertőtlenítése
 • csőrendszerek fertőtlenítése.

Logisztikai rendszer tisztítása és fertőtlenítése:

 • szállítóberendezések tisztítása
 • szállítójárművek külső és belső fertőtlenítése
 • csomagolóeszközök és anyagok, tartályok és ládák fertőtlenítése.

A permetezőgép

Valamennyi fertőtlenítéshez és növényvédelemhez használt felszerelés közül a permetező a legfontosabb és legelterjedtebb. Rendkívül sok típusa és változata ismeretes, az egyszerű, vödörbe meríthető úgynevezett hidronettől a motoros, háti permetezőgépig. A legtöbb esetben a háti szivattyús permetező az optimális választás. Figyelembe kell venni, hogy kisebb gépekkel túlságosan hosszú ideig tart a munka, a nagyobb gépek beszerzése pedig aránytalanul költséges. Sajnos ezek a szempontokat a fertőzések és járványok idején is figyelembe kell venni.

A háti permetezőgépek zöme ma már műanyag tartállyal készül, önsúlyuk nem több 5-6 kilogrammnál. Minthogy 8-15 l fertőtlenítő oldattal töltendők fel, teljes súlyuk munka közben 20 kg körül van, így felnőtt ember nagyobb megerőltetés nélkül huzamosabb ideig is képes velük dolgozni.

Az alábbi kézi permetezőket alkalmazhatjuk:

Kézi permetező – általában 1-1,5 literes műanyag kivitelű, pumpás rendszerű eszköz. Az iparban a munkások személyi fertőtlenítésére alkalmazható, általában kéz és kézi eszközök fertőtlenítésére.

Vállon hordható permetező – maximum 5 literes űrtartalmú műanyag permetező berendezés, mely kisebb helyiségek vagy gépek permetezésére alkalmas. Ideális a takarmány fertőtlenítésére.

Háti permetezők – hátizsákként felvehető műanyag permetezőtartály, mely 10-18 literes kivitelben vásárolható meg. Nagyobb helyiségek TwinOxide-oldatos fertőtlenítésére is kiválóan alkalmas, természetesen a megfelelő védőfelszerelés viselése mellett.

Motoros háti permetezőgép – permetezésre és a fertőtlenítő oldat finom porlasztására is alkalmas. Működtetésére egy 2-3 LE teljesítményű motort építenek be. A szórási teljesítmény permetezésnél percenként 3 l, finom porlasztásnál 0,5 l, porozásnál percenként 1 kg. A tartály térfogata 10 liter.

Nagyobb ipari létesítmények fertőtlenítéséhez használhatunk köd- és páragenerátor gépeket is. Takarékosabb megoldásként a permetezőgépek szórófejét csőtoldalékkal láthatjuk el, így a gyártóhelyiségek magasabb pontjait is elérheti a permetlé.


Egyszerű kivitelű fertőtlenítő berendezések és gépek. A klór-dioxid tartalmú fertőtlenítő szer a koronavírus ellen is alkalmazható, akár egyszerű fertőtlenítő berendezések segítségével permetezve az ipari és mezőgazdasági helyiségekben. Ismereteink bővítése érdekében az alábbi témák részletes megismerése javallott: alkalmazási és fertőtlenítési területek, fertőtlenítés az iparban, klór-dioxid ára, fertőtlenítő berendezés beszerzése, mezőgazdasági fertőtlenítés kivitelezése, járvány kezelése szakszerűen, koronavírus elpusztítása Twinoxide-dal.