A TwinOxide fertőtlenítési területei

klór-dioxid alkalmazásaA klór-dioxid tiszta 0,3 százalékos oldatát produkáló TwinOxide fertőtlenítőszer alkalmazási területei igen változatosak, felhasználható ipari létesítményekben: élelmiszer- és italgyártás (többek között sajtgyártás, sörgyártás), olaj- és gázipar, papírgyártás és textilipar; mezőgazdasági területeken (az állattenyésztésben és növénytermesztésben; a szolgáltatói szférában: vízművek – vízszolgáltatás; uszodák és közfürdők, légi közlekedés, cső- és tartálytisztító vállalatok, vert és fúrt kutak tisztítása; továbbá az egészségügy és a vendéglátás számos ágazatában. Vegyünk számba néhányat speciális csoportosításban.

KEMÉNY, NEM PORÓZUS, ÉLELMISZERREL ÉRINTKEZŐ FELÜLETEK FERTŐTLENÍTÉSE

Tovább > > Az élelmiszerrel érintkező felületek tisztán tartása, fertőtlenítése

KEMÉNY, NEM PORÓZUS, ÉLELMISZERREL NEM ÉRINTKEZŐ FELÜLETEK FERTŐTLENÍTÉSE

Tovább >> Élelmiszerrel nem érintkező felületek hatékony tisztán tartására, fertőtlenítése

FERTŐTLENÍTŐ VAGY VÍRUSÖLŐ KEMÉNY, NEM-PORÓZUS FELÜLETEKEN

A fertőtlenítőszer alkalmazható 20-tól 100 ppm-ig 10 perces behatási idővel kemény felületek fertőtlenítésére lakásban, szállodában, irodában, hajón, kórházban, iskolában, gyárban, bölcsődében, betegszobában, mosodában, étkezési létesítményben, orvosi vagy állatklinikán vagy egyéb olyan helyen, ahol fennáll a Staphylococcus aureus, Salmonella choleraesuis, Pseudomonas aeruginosa, a meticillin rezistens S. aureus, a vankomicin rezistens Enterococcus faecalis, Mycobacterium bovis (TB) valamint Trichophyton mentagrophytes (lábujjak közötti kipállás), Korona vírus, Feline kalicivírus, Hepatitis A, Humán Immunelégtelenség 1 Vírus típus (HIV-1), Poliovírus-1, és Rotavírus veszélye. Készítse el a TwinOxide fertőtlenítőszer -t a címkén található utasításoknak megfelelően, szabvány 3.000 ppm oldat eléréséhez. Szükség szerint hígítsa 2.0-tól 20 ppm munkaoldat készítéséhez. 2,0 ppm kézi oldatkészítéshez használjon 1 rész TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert és 149 rész vizet. 100 ppm oldat készítéséhez 1 rész TwinOxide-ot és 29 rész vizet használjon.

OTTHONI FERTŐTLENÍTÉS

Fertőtlenítés felsőfokon

A TwinOxide vízfertőtlenítőszer alkalmazható általános fertőtlenítő vagy vírusülőként általános környezeti felületekre, mint pl.: padló, falak, fürdőszoba, WC, konyhai felületek, kagyló, zuhanyfülke. Olyan nem porózus felületeken is fertőtlenítő hatása van, mint a kerámia csempe. Tisztítsa meg a felületet a piszoktól és szappanmaradéktól. Alaposan öblítse át a felületet 200 ppm TwinOxide-ot. Hagyja az oldatot a felületen állni 2 percig. WC, öblítős WC fertőtlenítéséhez öntsön 200 ppm TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszer oldatot a csészébe. Alaposan dörzsölje át a WC csészét. Fertőtlenítse meg a perem alatt is. Hagyja az oldatot állni 2 percig, majd öblítse át ismét. 3.000 ppm TwinOxide szabvány oldattal kezdve a TwinOxide címkén található utasításoknak megfelelően, használjon oldatkészítő eszközt vagy permetezőt a megfelelő, 200 ppm oldat eléréséhez, a kívánt fertőtlenítő hatástól függően. Kézi hígítás esetén használjon 1 rész TwinOxide -ot és 14 rész vizet.

SPECIÁLIS UTASÍTÁSOK OLYAN FELÜLETEK ÉS TÁRGYAK TISZTÍTÁSÁRA ÉS FERTŐTLENÍTÉSÉRE, AMELYEK KORÁBBAN POTENCIÁLISAN HUMÁN IMMUNHIÁNYOS 1 TÍPUSÚ VÍRUST (HIV-1) TARTALMAZÓ VÉRREL/TESTNEDVEKKEL SZENNYEZŐDTEK

Fertőtlenítés közben viseljen védőfelszerelést, úgy, mint eldobható latex kesztyűt, ruházatot, maszkot és szemvédőt, amikor vérrel vagy testnedvvel szennyezett tárgyakat kezel. A felületekről és tárgyakról alaposan le kell tisztítani a vért és egyéb testnedvet a TwinOxide vízfertőtlenítőszer oldat alkalmazása előtt. A vért és egyéb testnedvet illetve beszennyezett tisztító anyagokat autoklávban kell kezelni majd a helyi fertőző hulladék megsemmisítésére vonatkozó szabályozásoknak megfelelően kell megsemmisíteni őket.

FERTŐTLENÍTÉS ÉS SZAGTALANÍTÁS SZEMETESLÁDÁBAN, PELENKA TARTÓ VÖDÖRBEN

Készítsen a címkén található utasításoknak megfelelően TwinOxide vízfertőtlenítőszer 3.000 ppm szabvány oldatot. Szükség szerint hígítsa, hogy 20 ppm munkaoldatot kapjon. Kézi hígítás esetén használjon 1 rész TwinOxide -ot és 14 rész vizet. Fertőtlenítse a szemetesládát, pelenka tartó vödröt vagy hulladékgyűjtőt, majd öblítse ki vízzel. Szárítsa ki. Permetezze be a TwinOxide vízfertőtlenítőszer oldatot. Hagyja 2 percig állni. Levegőn szárítsa. Szükség szerint ismételje meg a fertőtlenítést.

ÁLTALÁNOS FERTŐTLENÍTŐ, TISZTÍTÓ, ALGAÖLŐ ÉS GOMBAÖLŐ KERTÉSZETI ÉS ÜVEGHÁZI ALKALMAZÁSOKHOZ

Tovább >> Kertek és üvegházak fertőtlenítése. Algaölő és gombaölő szerek alkalmazása

FONALFÉRGEK ELPUSZTÍTÁSA VÍZFERTŐTLENÍTŐSZERREL

A vízszennyezés mellett a fonalféreg is nagy veszélyt jelent a mezőgazdaság számára. Ahhoz, hogy meglehessen támadni a fonalférget a fertőtlenítő hatású szerrel a következő kezelést kell alkalmazni. Használjon 0,3%-os TwinOxide  ivóvíz-fertőtlenítőszer oldatot 3.000 ppm koncentrációban. 0,3%-os TwinOxide oldat adagolása fonalféreggel szennyezett vízben (NCW): keverjen 1 rész 0,3%-os TwinOxide oldatot 3.000 rész NCW-hez 1,0 ppm dózisarány eléréséhez. Behatási idő: legalább 4 óra. Szűrés: A TwinOxide vízfertőtlenítő szerrel kezelt NCW-t kavicsszűrőn vagy homokszűrőn kell átszűrni a fonalféreg testek eltávolítása érdekében. Ez nagyon fontos, mivel ennek a szűrésnek köszönhetően a mikroorganizmusok nem jutnak szerves táplálékhoz. Hígítás: Keverjen 1 rész szűrt vizet (a fenti 4 szerint) 10 rész fonalféreggel NEM szennyezett vízzel. Ez 0,1 ppm koncentrációjú 0,3%-os TwinOxide oldatot eredményez.

BAROMFI IVÓVÍZ-FERTŐTLENÍTÉS

A címke utasításainak megfelelően keverjen TwinOxide-ot, hogy 3.000 ppm oldatot kapjon. Használjon adagolópumpát a hígított TwinOxide oldat befecskendezéséhez a vízrendszerbe.

A fertőtlenítés 1. lépése: a csőrendszer korától és karbantartási állapotától függően a fertőtlenítésnek ez a lépése 1-től akár több hetet is igényelhet, hogy a cső rendszerben kialakult biofilm réteget teljesen le lehessen bontani. Kezdje a fertőtlenítést 0,1 ppm koncentrációval az adagolási pontnál. Az ivóvízrendszer végénél minimális TwinOxide-ot lehet majd észlelni ez alatt a fázis alatt, mivel a TwinOxide vízfertőtlenítőszer a biofilm oxidálására szolgál. Régebbi rendszerek esetén hosszabb behatási időre lehet szüksége a kezdeti koncentrációnak a biofilm réteg eltávolításához. A fertőtlenítés 2. lépése: A kezdeti fertőtlenítést követően a biofilm szerkezete megfelelően meggyengült ahhoz, hogy már egy 0,5-től 1,0 ppm alacsonyabb dózis elegendő legyen, 2-3 héten keresztül, vagy erős szennyeződés esetén akár 8 hétig. Ez alatt a fertőtlenítő időszak alatt a teljes elosztó rendszer megtisztul a lágy biofilm rétegtől. Az ivóvégeknél nagyon alacsony dózisú TwinOxide mérhető ez alatt az időszak alatt. Baktériumszámlálást kell tartani 3-4 naponta a víz baktérium terhelésének megállapítására az ivóvégeknél. A fertőtlenítés 3. lépése: haladás a fenntartó adag felé, hogy az ivóvíz továbbra is fertőtlenítve legyen, és, hogy megakadályozza a biofilm újbóli megtelepedését a csőrendszerben. Ez az adag 0,2-0,3 ppm között van (meleg éghajlat esetén). Az ivó pontoknál minimális (< 0,1 ppm) TwinOxide maradvány elfogadható.

GYÜMÖLCS ÉS ZÖLDSÉG MOSÁS ÉS FERTŐTLENÍTÉS A FRISSESSÉG ÉS ELTARTHATÓSÁG MEGHOSSZABBÍTÁSÁRA

A TwinOxide  ivóvíz-fertőtlenítőszer használható 1 percig 5,0 ppm-en az élelmiszer feldolgozó létesítményekben nyers mezőgazdasági áruk (RAC) mikroorganizmusok által okozott megromlásának csökkentésére, fertőtlenítésére. Készítsen a címkén található utasításoknak megfelelően TwinOxide 3.000 ppm oldatot. Használjon hígító eszközt vagy permetezőt 1:600 hígítással (adjon egy rész 3.000 ppm oldatot 599 rész vízhez) 5,0 ppm oldat készítéséhez. Permetezze, vagy mártsa be az RAC-t, majd ezt kövesse ivóvízzel történő öblítés, vagy konzerválás, blansírozás vagy főzés. A részletes utasításhoz és egyéb hígítási és alkalmazási előírásokhoz lásd a vízfertőtlenítőszer Termék Műszaki Betétlapját.

BURGONYA MOSÁS ÉS VÍZFERTŐTLENÍTÉS

A burgonyákat teherautó szállítja, majd halomba rakják őket. Ezután megmossák, majd különböző formájúra vágják fagyasztás előtt. A feldolgozáshoz használt vizet a városi vízkészletből veszik. Kezdje azzal, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. A TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert vízhez adja 0,7-től 1,0 ppm-ig, hogy a ClO2 visszamaradt anyag koncentrációja 0,5 ppm-en tartható lehessen. Kézi hígítás esetén adjon 1 rész TwinOxide-ot 2.999 rész vízhez 1,0 ppm oldat készítéséhez. 0,7 ppm oldat készítéséhez adjon 1 rész TwinOxide-ot 4.499 rész vízhez. A burgonya mosása és szeletelése TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszerrel kezelt vízben történik.

GOMBAÖLÉS VETNI VALÓ BURGONYÁHOZ TWINOXIDE IVÓVÍZ-FERTŐTLENÍTŐSZERREL

A TwinOxide vízfertőtlenítőszer hatékony gombaölő a vetni való burgonyán található Verticillium wilt V organizmus és a mikroszklerotikus albo-atrum ellen. A TwinOxide vízfertőtlenítőszer oldat alkalmazható egész vetni való burgonya és vágott vetni való burgonya esetében a vágás során, vetés előtt, hogy megakadályozzuk az organizmusok vetni való burgonyán keresztül a szennyezetlen földbe történő jutását. Kezdje azzal, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Adjon 1 rész TwinOxide -ot 599 rész vízhez 50 ppm munkaoldat készítéséhez. Permetezze be a vetni való burgonyát 50 ppm TwinOxide oldattal a vágósoron vagy elevátoron. Ne keverje a TwinOxidet ivóvíz-fertőtlenítőszert savval vagy egyéb mezőgazdasági vegyszerrel. Használjon párolgásmentes fúvókákat a permet belélegzésének elkerülésére vagy viseljen szabvány biztonsági légzőkészüléket.

SALÁTA TISZTÍTÁS ÉS FERTŐTLENÍTÉS

A saláta mosás és fertőtlenítés két lépésben történik. Kezdje azzal, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Készítsen 1,0 ppm TwinOxide fertőtlenítő hatású szer oldatot, úgy, hogy 1 rész TwinOxide vízfertőtlenítőt ad 2.999 rész vízhez. Az első mosás és fertőtlenítés 8oC-on történik, míg a második mosás és fertőtlenítés 2oC-on. Utolsó öblítés tiszta ivóvíz felhasználásával.

KUKORICA, BORSÓ ÉS BAB TISZTÍTÁS ÉS FERTŐTLENÍTÉS TWINOXIDE IVÓVÍZ-FERTŐTLENÍTŐSZERREL

Az általános feldolgozáshoz használt víz 0,5 ppm klórt (városi vízellátás) tartalmaz. Kezdje azzal, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. A mosóvíz feldolgozáshoz használt vízből áll akár 2,0 ppm TwinOxide vízfertőtlenítőszer hozzáadásával. Ahhoz, hogy 2,0 ppm munkaoldatot kapjon, keverjen 1 rész TwinOxide-ot 1.499 rész vízzel. A kukoricát blansírozzák majd hagyják lehűlni. A hűtési lépés alatt mikrobiológiai növekedés jelentkezhet. A kukoricát 2,0 ppm-et elérő TwinOxide vízfertőtlenítőszer oldatot tartalmazó vízpermettel hűtik.

HALMOSÁS ÉS FERTŐTLENÍTÉS TWINOXIDE IVÓVÍZ-FERTŐTLENÍTŐSZERREL

Kezdje azzal, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Munkaoldat készítéséhez hígítsa fel a TwinOxide vízfertőtlenítőszert 40-től 50 ppm-re, melyet aztán a lefagyasztásra szánt vagy mosó vízhez adagolhat. Készítse ezeket a munkaoldatokat úgy, hogy 1 rész TwinOxide-ot ad 74 rész vízhez (40 ppm oldathoz) vagy 59 rész vízhez (50 ppm oldathoz).

RÉPATISZTÍTÁS IVÓVÍZ-FERTŐTLENÍTŐSZERREL

Kezdje azzal, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide-ot készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Hígítsa a TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert 5.0 ppm szintre, hogy munkaoldatot hozzon létre, úgy, hogy 1 rész TwinOxide-ot ad 599 rész vízhez. Ezt kövesse az ivóvízzel történő öblítés.

VÁGATLAN/HÁMOZATLAN GYÜMÖLCS ÉS ZÖLDSÉG TISZTÍTÁSA, FERTŐTLENÍTÉSE TWINOXIDE IVÓVÍZ-FERTŐTLENÍTŐSZERREL

Kezdje azzal, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide-ot készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Gyümölcs és zöldség mosásához, mely nem minősül nyers mezőgazdasági árunak, használható olyan víz a fertőtlenítéshez mely 3,0 ppm-ig maradvány klór-dioxidot tartalmaz, a 21CFR§173.300-nek megfelelően. Hígítsa a TwinOxide-ot 3,0 ppm szintig munkaoldat készítéséhez, úgy hogy 1 rész TwinOxide fertőtlenítő hatású szert ad 999 rész vízhez. A fertőtlenítés következő lépése az ivóvízzel történő öblítés. A citrus gyümölcsök elmerülnek a visszakeringetett vizet tartalmazó mosótartályban, mely 1,0-tól 2,0 ppm TwinOxide-ot tartalmaz, a 0,035 ppm TwinOxide oldat maradvány anyag biztosítására. Ezt kövesse ivóvízzel történő öblítés.

PUCOLT BORSÓ TISZTÍTÁSA ÉS FERTŐTLENÍTÉSE (BLANSOLATLAN SÉRTETLEN HÁRTYÁVAL)

Kezdje azzal a fertőtlenítést, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Hígítsa a TwinOxide -ot (akár) 5,0 ppm szintre munkaoldat készítéséhez, úgy hogy 1 rész TwinOxide-ot ad 599 rész vízhez. A fertőtlenítés utolsó lépése az ivóvízzel történő öblítés.

KUKORICA TISZTÍTÁSA IVÓVÍZ-FERTŐTLENÍTŐSZERREL (FOSZTOTT, VÁGATLAN KUKORICACSŐN)

Kezdje azzal a fertőtlenítést, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide-ot készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Hígítsa a TwinOxide-ot (akár) 5,0 ppm szintre munkaoldat készítéséhez, úgy hogy 1 rész TwinOxide-ot ad 599 rész vízhez. A fertőtlenítés következő lépése ivóvízzel történő öblítés.

VÁGOTT ÉS HÁMOZOTT GYÜMÖLCSÖK ÉS ZÖLDSÉGEK TISZTÍTÁSA IVÓVÍZ-FERTŐTLENÍTŐSZERREL

Kezdje azzal a fertőtlenítést, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide fertőtlenítő hatású szert készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Hígítsa a TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert (akár) 3,0 ppm szintre munkaoldat készítéséhez, úgy hogy 1 rész TwinOxide-ot ad 999 rész vízhez. A fertőtlenítés következő lépése az ivóvízzel történő öblítés.

NYERS MEZŐGAZDASÁGI ÁRU FERTŐTLENÍTÉSE

Kezdje azzal a fertőtlenítést, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Hígítsa a TwinOxide-ot 500-tól 1.200 ppm szintre, a munkaoldat elkészítéséhez szükséges fertőtlenítés mértékétől függően. Ezt kövesse ivóvízzel történő öblítés. 500 ppm oldat készítéséhez vegyen 1 rész TwinOxide-ot és adja hozzá 5 rész vízhez. 1.200 ppm oldat készítéséhez vegyen 1 rész TwinOxide-ot és adja hozzá 899 rész vízhez.

PARADICSOM ÉS ÚSZTATÓ MEDENCE FERTŐTLENÍTÉSE

Kezdje azzal a fertőtlenítést, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Hígítsa a TwinOxide-ot olyan szintre, mely az úsztató tartályba kerül a 0,2-től 0,4 ppm koncentráció fenntartásához, a paradicsomon és az úsztató tartályon található penész eltávolításához. Adjon 1 rész TwinOxide-ot 14.999 rész vízhez 0,2 ppm oldat készítéséhez, adjon 1 rész TwinOxide-ot 7.499 rész vízhez 0,4 ppm oldat készítéséhez. A fertőtlenítés következő lépése az ivóvízzel történő öblítés.

PENÉSZ ELTÁVOLÍTÁSA ÉS FERTŐTLENÍTÉS IPARI LÉTESÍTMÉNYEKBEN PÁRÁSÍTÁSSAL

Készítsen TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert a címkén található utasításnak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat eléréséhez. Szabvány párásító gépet használva 25-100 ppm dózist használjon a penésszel történő fertőzés mértékétől függően. A kezelt területre történő belépés előtt várjon 15 percet. A penész mértékétől függően, hetente 1-2 alkalommal lehet szükség a párásításra, vagy esetleg csak évente egyszer vagy kétszer.

“A” ÉS “B” TÍPUSÚ COXSAKIE VÍRUS ELPUSZTÍTÁSA ÉS FERTŐTLENÍTÉS PÁRÁSÍTÁSSAL

Készítsen TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert a címkén található utasításnak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat eléréséhez. Szabvány párásító gépet használva párásítsa el az állatállomány területét hetente háromszor alkalmanként legalább 15 percig. A kezelt területre történő belépés előtt várjon 15 percet.

A LISZTÉRIA MONOCITOGÉN ELTÁVOLÍTÁSA ÉS FERTŐTLENÍTÉS PÁRÁSÍTÁSSAL

Készítsen TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert a címkén található utasításnak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat eléréséhez. Szabvány párásító gépet használva párásítson 100 ppm-en 15 percig. Várjon 15 percet mielőtt belép a kezelt területre.

FERTŐTLENÍTÉS GAZDASÁGOKBAN

Fertőtlenítés felsőfokon

Folyamatos on-line vízadagolás. Készítsen csapvíz hozzáadásával TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert a címkén található utasításnak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat eléréséhez. A fertőtlenítéshez adagoló pumpa segítségével adagoljon 0,1 és 0,2 ppm között.

TOJÁS FERTŐTLENÍTÉSE

Kikelő tojások fertőtlenítése: Csapvíz hozzáadásával készítse el a TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert a címke szerint. Töltse fel a párásítót a párásító gyártójának utasítása szerint. Végezzen párásítást, amíg az eláztatás nélkül teljesen be nem fedte a tojásokat. Az adagolási arány változhat 0,1 és 0,5 ppm között. Az élelmiszernek szánt tojások sterilizálásához a fertőtlenítési hőmérséklet ne haladja meg a 130°F-et (kb. 54oC-ot). A fertőtlenítéshez permetezzen 0,1 ppm TwinOxide-ot a tojásokra, hogy azok teljesen nedvesek legyenek. Csomagolás vagy felhasználás előtt teljesen szárítsa meg a tojásokat. Ne alkalmazzon ivóvizes öblítést.

FERTŐTLENÍTÉS INKUBÁTORNEDVESÍTŐ RENDSZEREKBEN

Készítsen csapvíz hozzáadásával TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert a címkén található utasításnak megfelelően 3.000 ppm koncentrációjú törzsoldat eléréséhez. Kézi hígítás: Hígítsa 1,0 ppm oldattá, úgy, hogy 1 rész TwinOxide-ot ad 2.999 rész vízhez. Automata hígítás: illessze az adagolópumpát a nedvesítő vízellátó csővezetékhez, és állítsa 1,0%-ra.

BONTOTT CSIRKE MOSÁSA TWINOXIDE VÍZFERTŐTLENÍTŐSZERREL

Kezdje azzal a fertőtlenítést, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide-ot készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Hígítsa a TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert (akár) 3,0 ppm szintre munkaoldat készítéséhez, úgy, hogy 1 rész TwinOxide-ot ad 999 rész vízhez. Ezt kövesse a fertőtlenítés során az ivóvizes öblítés.

VÁGOTT SERTÉS TISZTÍTÁSA ÉS FERTŐTLENÍTÉSE

Kezdje azzal a fertőtlenítést, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide-ot készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Hígítsa a TwinOxide-ot 500-tól 1.200 ppm szintre, munkaoldat készítéséhez szükséges fertőtlenítés mértékétől függően. Ezt kövesse a fertőtlenítés során az ivóvizes öblítés.

VÖRÖS HÚS, VÖRÖS HÚS RÉSZEK ÉS BELSŐ SZERVEK, VALAMINT VÁGOTT MARHA TISZTÍTÁS TWINOXIDE IVÓVÍZ-FERTŐTLENÍTŐ SZERREL

Kezdje azzal a fertőtlenítést, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide-ot készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Hígítsa a TwinOxide-ot 500-tól 1.200 ppm szintre, munkaoldat készítéséhez. Ezt kövesse a fertőtlenítés során azivóvizes öblítés.

HŰTŐTORNYOK FERTŐTLENÍTÉSE

A TwinOxide vízfertőtlenítőszer hatékony algaölőként és biocidként (biofilm eltávolítás, megelőzés), valamint sikeresen eltávolítja és fertőtleníti a legionárius betegséget a hűtőtornyokból. Kezdeti adagként 0,2-0,5 ppm TwinOxide eltávolít minden közönséges algát. Szükség szerint addig ismételje, amíg sikerül megszabadulni tőle. Adja a TwinOxide fertőtlenítő hatású szert közvetlenül a hűtőtornyok túlfolyó gyűjtőteknőjébe, a visszakeringető szivattyú bemenetének közelében.

Kezdje azzal a fertőtlenítést, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide-ot készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Hígítsa a TwinOxide vízfertőtlenítőszert (akár) 0,1-0,2 ppm szintre a folyamatos kezelés érdekében. Időszakos kezelésekhez hígítsa a TwinOxide-ot 0,5-1,1 ppm munkaszintre, és végezze el a kezelést 24 óránként 3-szor.

HŰTŐVÍZ KEZELÉS ÉS FERTŐTLENÍTÉS VISSZAKERINGETÉSSEL

A hatékony biofilm és alga korlátozás érdekében, alkalmazzon folyamatos fertőtlenítő kezelést 0,1-0,2 ppm-en a kritikus rendszerekben. A kezdeti kezeléshez 0,5-1,0 ppm adagolás szükséges 24 óránként 3-szor, a szennyezettség mértékétől függően. Kezdje azzal, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide vízfertőtlenítőszert készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Hígítsa a TwinOxide-ot 0,5-től 1,0 ppm szükséges szintre munkaoldat készítéséhez, és 0,1-0,2 ppm-re a folyamatos kezeléshez.

PUHATESTŰEK SZABÁLYOZÁSA ÉS FERTŐTLENÍTÉSE

A TwinOxide fertőtlenítőszer hatékonyan elboldogul az olyan puhatestűekkel, mint a zebrakagyló, mely megfertőzi és eltömíti az erőművek beömlőnyílásait, és eleszik a helyi honos fajok elől a planktonikus táplálékot a tavakban és folyókban. A TwinOxide vízfertőtlenítőszert már lárva korában elpusztítja a puhatestűeket. Az adagolást a kibocsátásra vonatkozó helyi, állami és szövetségi szabályozás betartásával kell végezni. A veliger szabályozása folyamatos kezelést igényel 0,1-0,5 ppm között. Időszakos adagolási maradvány anyag 0,2-25,0 ppm. Szükség szerint ismételhető. Folyamatos adagolási maradvány 2,0 ppm. Kezdje azzal a fertőtlenítést, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide vízfertőtlenítőszert készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Hígítsa a TwinOxide-ot 0,1-0,5 ppm között vagy 2,0 ppm szükséges szintre, alkalmazástól függően.

VAS ÉS MAGNÉZIUM ELTÁVOLÍTÁS

Kezdje azzal a, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide vízfertőtlenítőszert készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Hígítsa a TwinOxide vízfertőtlenítőszert a kívánt koncentrációra, a mért pH szinttől függően, és betartva a kibocsátásra vonatkozó helyi, állami és szövetségi szabályozást. Ülepítse mindkét elemet a következők szerint: Szervetlen összetevők oldható állapotban 1,0 ppm mangán eltávolítása minden 2,45 ppm ClO2-re 7 pH felett. 1,0 ppm vas eltávolítás minden 1,2 ppm ClO2-re 5 pH felett.

FENOL LEBONTÁS TWINOXIDE VÍZFERTŐTLENÍTŐ SZERREL

Betartva a kibocsátásra vonatkozó helyi, állami és szövetségi szabályozást. 1,0 ppm fenol eltávolítás 1,5 ppm ClO2-re 10 pH alatt karbonsavra. Kezdje azzal, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide-ot készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Hígítsa a TwinOxide-ot a kívánt koncentrációra, a mért pH szinttől függően, és betartva a kibocsátásra vonatkozó helyi, állami és szövetségi szabályozást.

CIANID LEBONTÁS TWINOXIDE VÍZFERTŐTLENÍTŐ SZERREL

Betartva a kibocsátásra vonatkozó helyi, állami és szövetségi szabályozást. 1,0 ppm cianid ion eltávolítás 2,5 ppm ClO2-re 10 pH alatt cianátra. Folyamatos kezelési arány 0,1-1,0 ppm. Időszakos kezelési arány 0,1-5,0 ppm. Rendszerfüggő. Kezdje azzal, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Hígítsa a TwinOxide-ot a kívánt koncentrációra, a mért pH szinttől függően, és betartva a kibocsátásra vonatkozó helyi, állami és szövetségi szabályozást.

BAKTERIÁLIS NYÁLKA ELTÁVOLÍTÁS PAPÍRGYÁRBAN TWINOXIDE IVÓVÍZ-FERTŐTLENÍTŐSZERREL

A TwinOxide hatékonyan használható papírgyárakban használt vízben lévő mikrobiológiai növekedés ellen. Az adagolás a jelenlévő mikrobiológiai és rendszer szennyezettségének mértékétől függően változhat. A fertőtleítés során a rendszer sajátos igényeitől függően, a TwinOxide-ot folyamatosan vagy időszakosan kell alkalmazni, hogy a klórdioxid maradvány anyag 0,1 és 5,0 ppm között maradjon. Az időszaki kezelést szükség szerint úgy kell ismételni, ahogy azt a fenntarthatóság megkívánja. Betartva a kibocsátásra vonatkozó helyi, állami és szövetségi szabályozást. 1,0 ppm alifás aminok eltávolítása 10,0 ppm ClO2-re 4,5 és 9,0 pH között. 1,0 ppm másodlagos alifás aminok eltávolítása 5,0 ppm ClO2-re 7,0 pH felett. Kezdje azzal a fertőtlenítést, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide-ot készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Hígítsa a TwinOxide vízfertőtlenítőszert a kívánt szintre, a mért pH szinttől függően, és betartva a kibocsátásra vonatkozó helyi, állami és szövetségi szabályozást.

FEHÉRÍTÉS A TEXTIL ÉS CELLULÓZ/PAPÍRIPARBAN VÍZFERTŐTLENÍTŐ SZERREL

Kövesse a címkén található utasítást 3.000 ppm TwinOxide oldat készítéséhez. Hígítsa a végleges 0,5 és 2, ppm közötti koncentrációra, a kívánt fehérítéstől függően. Használjon már meglévő permetezőt vagy merítő kamrát.

IVÓVÍZKEZELÉS KÓRHÁZI KÖRNYEZETBEN

Annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a kórházban a (mikrobiológiai) szennyeződés, mind a meleg mind a hideg vizes rendszert TwinOxide-al kell fertőtleníteni. A címkén található utasításnak megfelelően keverje ki a TwinOxide-ot ,hogy 3.000 ppm oldatot kapjon. Használjon adagoló pumpát a hígított TwinOxide oldat befecskendezésére a vízrendszerbe. Kezdje magasabb adaggal 1,0 és 3,0 ppm között, a rendszer szennyezettségének mértékétől függően. A régebbi rendszerek esetében a kezdeti koncentrációnak hosszabb behatási időre lehet szüksége a biofilm lerakódás eltávolításához. A kezdeti fertőtlenítést követően a biofilm eléggé meggyengült ahhoz, hogy alacsonyabb dózis, 0,5 és 1,0 ppm között, is elegendő legyen két hétig. A fertőtlenítés ezen időszaka alatt a teljes elosztórendszer tökéletesen megtisztul a lágy biofilm rétegtől. Hagyjuk, hogy a TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszer teljesen lebontsa a biofilmet a csőrendszerben 1-2 hetes időszak alatt. A ténylegesen szükséges idő a fertőtlenítéshez a rendszerben felgyülemlett biofilm mennyiségétől függ. Az elosztó rendszer ivóvégénél csupán kis mennyiségű TwinOxide-ot lehet majd mérni, mivel a szert az oxidáció felhasználja az elosztórendszerben a biofilm megsemmisítéséhez. Használjon adagoló és külön klórdioxid figyelő rendszert, a megfelelő adagolás állandó biztosítására. Az ilyen rendszerekkel kapcsolatos speciális részletekért keresse fel a TwinOxide gyártóját. Erősen ajánlott mind a meleg, mind pedig hideg elosztó csőrendszer megfelelő izolálása. A biofilm mind a meleg mind a hideg elosztórendszerben történő újbóli megtelepedése fontos újra-fertőződési problémát jelent. A TwinOxide folyamatos 0,2 ppm adagban történő alkalmazása biztosítja az ivóvíz fertőtlenítését, valamint a biofilm újbóli megtelepedése elleni védelmet.

VESE DIALÍZIS FERTŐTLENÍTÉS

A víz dialízis rendszerbe történő bejuttatása előtt használjon aktív szénszűrőt a TwinOxide szint elnyelésére. Az aktív szénszűrő utáni TwinOxide méréssel az adagolását meg lehet határozni, és szükség szerint lehet még TwinOxide-ot adagolni maximum 5 ppb szintig (rész per milliárd). Ez az elhanyagolható szintű TwinOxide megfelelő védelmet biztosít a dialízis során használt víz újrafertőződése ellen. Fontos megjegyzés: Az aktív szénszűrőt legalább 2 évente fertőtleníteni kell 0,1 ppm TwinOxide álló fertőtlenítéssel mikrobiológiai visszamaradt anyag kialakulásának elkerülésére, mely visszafertőzheti a dialízis rendszerbe bejutó vizet. Az aktív szénszűrőt 3-4-szer kell átöblíteni 5-10 percig a szilárd anyagok kiürítéséhez a szűrőből. Mielőtt először használja a TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszert, a TwinOxide adagoló rendszer után található tápvezetéket meg kell tisztítani, és fertőtleníteni kell, illetve az esetleges biofilmet el kell távolítani annak elkerülése érdekében, hogy a biofilm szilárd részei bekerüljenek a tápvezetékbe és/vagy a dialízis rendszerbe.

FORDÍTOTT OZMÓZISÚ (RO) MEMBRÁNOK MEGTISZTÍTÁSA, FERTŐTLENÍTÉSE

Tipikus oxidálószer használata RO membrán esetében helyrehozhatatlan károkat okozhat. Azonban lehetőség van a TwinOxide vízfertőtlenítőszert használatára az RO membrán folyásirány ellenében anélkül, hogy a membrán károsodna. A víz minőségétől függően 5 ppb és 100 ppb közötti folyamatos TwinOxide adagolási arány elegendő az RO membrán biofilm által okozott beszennyezésének elkerülésére. Az 500 ppb feletti adagolási arány károsan befolyásolhatja a membránt a TwinOxide oxidáló hatása miatt. Az eltérés a tápvíz összetételétől és a tápvízben jelen lévő szerves anyagtól függ. A megfelelő adagolási arányt helyszíni vizsgálat dönti el. Figyelem: a TwinOxide adagolási aránya nem haladhatja meg az 500 ppb-t és minimum 5 ppb-nek kell lennie. A TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszer alkalmazása során nem fordul elő az RO membránon átjutó sók mennyiségének növekedése. Ez megbízható jele annak, hogy a membrán nem sérült. Használjon automata érzékelőt a TwinOxide szintjének szabályozására a rendszerben. Vagy klórdioxid érzékelőt vagy potenciosztatikus mérőkészüléket kell használni, mely rész per milliárd szinten is képes mérni. A membrán sérülésének elkerülése érdekében a TwinOxide-ot befecskendező adagoló rendszert a megfigyelő érzékelővel kell szabályozni, és automatikusan meg kell állnia, ha a szintek meghaladják a maximális szintet. Ajánlott az ügyfél által elvégzett megfelelő vizsgálat. A TwinOxide vízfertőtlenítőszert alkalmazható a normál fertőtlenítés átszivárgásánál, és helyébe léphet már használt fertőtlenítőszereknek (pl. klór). A szokásos adagolási arány kb. 0,06 ppm.
Egy RO rendszer fertőtlenítéséhez, használjon kezdeti adagolási aránynak 50-100 ppm-t. Adjon TwinOxide-ot a keringetett sterilizáló oldathoz 10-15 percen át. Ezután a rendszert többször át kell öblíteni csapvízzel. A csapvizet az öblítések között ki kell cserélni. Ezt követően a rendszert 3-4-szer át kell öblíteni deionizált vízzel. Miután leengedték, a rendszer használatra kész és a membránt be lehet szerelni. Cellulóz alapú membránok gondos odafigyelést igényelnek. Győződjön meg róla, hogy minden esetben jól felhígított oldatot használ a fertőtlenítés során. Soha ne használjon 3.000 ppm TwinOxide R törzsoldatot.

FERTŐTLENÍTÉS HELYBEN TÖRTÉNŐ TISZTÍTÁSI ALKALMAZÁSOK ESETÉN IVÓVÍZ RENDSZEREKBEN

TwinOxide ívóvíz-fertőtlenítőszerrel

A ivóvíz-fertőtlenítőszer alkalmazható csővezeték fertőtlenítésére (Staphylococcus aureus, Salmonella choleraesuis, Pseudomonas aeruginosa, ellenáll a methicillinnek S. aureus, és ellenáll a vancomycinnek Enterococcus faecalis által fertőzött), melyet ivókutaknál vagy egyéb italkészítő, tároló, szállító és adagoló egységeknél használnak. Kezdve 3.000 ppm TwinOxide oldattal: használjon hígító eszközt 1:60 hígítási aránnyal (egy rész 3.000 ppm oldat 59 rész vízhez) 50 ppm oldat előállításához (10 perces behatási idővel), vagy használjon hígító eszközt vagy permetezőt 1:60-hoz hígítási aránnyal (egy rész 3000 ppm oldat 59 rész vízhez) 50 ppm oldat előállításához (10 perces behatási idővel). A fertőtlenítő elkészítési utasításhoz és egyéb hígítási vagy alkalmazási előíráshoz lásd a Műszaki Közleményt.

IVÓVÍZKEZELÉS , FERTŐTLENÍTÉS

A TwinOxide 0,2 ppm adagolási arány akár 0,5 ppb (rész per milliárd) bizonyítottan elegendő a víz fertőtlenítésére, biofilm eltávolítására és az újbóli megtelepedés megakadályozására. A Nemzeti Primer Ivóvíz Szabályozásnak és az állami ivóvíz szabványnak megfelelően (40 CFR 141 Rész) a maradvány ivóvíz-fertőtlenítőszert és fertőtlenítő melléktermékeket ellenőrizni kell. Kövesse a címkén található utasítást 3.000 ppm TwinOxide oldat készítéséhez. Hígítsa 0,2-re akár 0,5 ppb oldatra, az antimikróbás szennyezettség mértékétől függően. Elkészítési utasításhoz és egyéb hígítási vagy alkalmazási előíráshoz lásd a Műszaki Közleményt.

SZENNYVÍZKEZELÉS TWINOXIDE VÍZFERTŐTLENÍTŐSZERREL

A TwinOxide hatékony oxidánsként és fertőtlenítőként a szennyvíz kezelés terén. A dózis a víz állapotától illetve a vízben lévő szerves anyag mennyiségétől függően változik. A legtöbb városi és egyéb szennyvíz rendszer esetén 5,0 ppm maradvány koncentráció elegendő a fertőtlenítő hatás biztosításához. 5,0 ppm TwinOxide képes eltávolítani 1,0 ppm szulfidot (szulfid iont), 5-9 pH között, szulfid szagtalanításához.

KÚTVÍZ FERTŐTLENÍTÉS

A kút béléscsövét át kell öblíteni TwinOxide vízfertőtlenítőszerrel a szerves anyagok, gomba, alga és aerob baktériumok kimosása érdekében. A kutat után kell öblíteni a hozam növelése és a zavarosság csökkentése érdekében. 10 ppm TwinOxide oldatot kell használni utánöblítéshez. A béléscső fertőtlenítését és az utánöblítést követően adjon elegendő TwinOxide oldatot 1,0-2,0 ppm maradvány fenntartásához. Klórdioxid vizsgálati csomagot kell használni a maradvány szint ellenőrzéséhez. Ha biológiai szempontból a vízminta elfogadhatatlan, ismételje meg a kút kezelését. Kezdje azzal, hogy az “A” és “B” komponenseket felhasználva TwinOxide-ot készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Hígítsa a TwinOxide-ot 10 ppm-től 1,0 ppm közötti szükséges szintről 2,0 ppm-re munkaoldat készítéséhez.

ÚSZÓ ÉS SEKÉLY MEDENCÉK FERTŐTLENÍTÉSE

Hagyja abba a klór adagolását legalább egy napig, de maximum 3 napig. Fertőtlenítse a szűrőket, úgy, hogy eláztatja 10 ppm TwinOxide-ot tartalmazó vízzel 6-8 órán át. Kezdje azzal, hogy a komponenseket felhasználva TwinOxide-ot készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Hígítsa a TwinOxide-ot 40-50 ppm-re (munkaoldat készítéséhez és a szűrő(k) utánöblítéséhez). Adjon kezdeti adagként legalább 0,6 ppm de legfeljebb 1,0 ppm TwinOxide-ot az úszómedencéhez (az úszómedence rendszerében lévő teljes vízmennyiség alapján) éjszaka, hogy az egy éjszakán át tartó adagolás optimalizálható legyen anélkül, hogy az úszómedencében úszók lennének. A TwinOxide kezdeti adagolását követően tartsa a medencében a TwinOxide szintet 0,2 ppm-es állandó szinten. Ajánlott a szűrők havi álló fertőtlenítése. A TwinOxide ideális vízfertőtlenítőszer úszómedencék számára, mivel folyadék és nem tartalmaz oldhatatlan összetevőket. A vízbe juttatott koncentrátum 100%-a felhasználásra kerül oxidálószerként. A szer nem korrodálódik, nincs szaga, és nem irritálja a bőrt, szemet vagy orrjáratot, fület, nyálkahártyát és úszómezt. A TwinOxide nincs hatással a medence gyártása során használt anyagokra, beleértve az úszómedence burkolatát, szivattyúkat, szűrőket, szelepeket, csöveket és tömítéseket.
A fertőtlenítés során az adagolás mértékét úgy kell beállítani, hogy a kívánt mennyiségű TwinOxide egyenletesen legyen elosztva és keringetve 0,6 ppm szinten, maximum 1,0 ppm. A TwinOxide-ot folyamatosan kell adagolni. A koncentráció szintet egy automata érzékelő folyamatosan figyelje, mely hozzá van kötve egy automata adagoló pumpához a folyamatosság biztosításához. Ha a helyi szabályozások nem engedik az automata érzékelő berendezés használatát, úgy a koncentráció szintjét naponta legalább egyszer mérni kell, lehetőség szerint éjszaka, hogy az egy éjszakán át tartó adagolás optimalizálható legyen anélkül, hogy az úszómedencében úszók lennének.

FORRÓ FÜRDŐK/SPA-K FERTŐTLENÍTÉSE

Forró fürdők és spa-k esetében két literes csomagot lehet használni havonta, a kádak fertőtlenítéséhez. A kád tisztántartásához nincs szükség további fertőtlenítőre vagy stabilizátorra, habár a TwinOxide vízkövet nem távolít el. Két literes fekete műanyag flakonnyit kell felhasználni 3.000 ppm TwinOxide oldat készítéséhez. Hígítson 250 ml 3.000 ppm TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszer oldatot 4 liternyi kádvízre, hogy 3-4 naponta hígított oldatot kapjon. Fokozatosan öntse ezt a hígított oldatot a kádba. Használat előtt hagyja a kádban egy órán át.

Szűrőtisztítás TWINOXIDE VÍZFERTŐTLENÍTŐ SZERREL

A szűrőket havonta egyszer ki kell fertőtleníteni, egy 60 literes dobba helyezve 6 órán át, melyben víz és 0,5 liter TwinOxide van. Havonta egyszer öblítse át csapvízzel.

MOSODA TISZTÍTÁSA ÉS FERTŐTLENÍTÉSE

A mosoda tisztításához és fertőtlenítéséhez 100-200 ppm adag TwinOxide-ra van szükség, együtt egy szabvány tisztítószerrel. A TwinOxide hatékony baktériumölő szer a Trichophyton mentagrophytes, Rotavírus, Rhinovírus 37 típus Hepatitis A, Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus (Staph), Influenza A2 ellen. A fertőtlenítést kezdje azzal, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide-ot készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Hígítsa a TwinOxide-ot 100-200 ppm szintre, a fertőtlenítés kívánt mértékétől függően, munkaoldat készítéséhez.

IVÓVÍZ FERTŐTLENÍTÉS TEHENÉSZET SZÁMÁRA

A tejben előforduló baktériumszám csökkentésére adagoljon 1,0 ppm TwinOxide-ot az ivóvízhez. Készítse el a TwinOxide-ot a címke szerint 3.000 ppm oldat készítéséhez. Hígítsa 1,0 ppm-re és adja a rendes ivóvízellátáshoz, automata adagoló mérő és klórdioxid érzékelő vagy vizsgálati csomag segítségével, a betáplálás folyamatosságának biztosítására.

FEJŐGÉPEK ÉS ESZKÖZÖK FERTŐTLENÍTÉSE

Fejés után az eszközöket öblítse át ivóvízzel. A fejést követően szerelje szét a berendezést. Fertőtlenítse a tartozékokat beleértve minden gumi alkatrészt és csövet, valamint minden eszközt szabvány mosószer oldattal és 100 ppm TwinOxide oldattal, biztosítva az 1 perces behatási időt. A víz legyen meleg 100+°F (kb. 37,7oC). Ne keverje a TwinOxide-ot savas tisztítószerrel. A fertőtlenítés végén a berendezést és eszközöket alaposan öblítse át ivóvízzel.

TÁROLÓTARTÁLYOK ÉS CSŐVEZETÉKEK FERTŐTLENÍTÉSE

Miután leürítették a tartályt vagy csővezetéket, mossa át langyos ivóvízzel. Készítse el a TwinOxide ot a címke szerint 3.000 ppm oldat készítéséhez. Hígítsa 50 ppm-re az öblítővízben és keringesse az öblítővizet a rendszerben 5-10 percig. Ha hozzáférhető, használjon meleg vizet 160°F-ig (kb. 71,1oC) a teljes öblítőkörben. Öblítse át ivóvízzel. Ürítse le. Levegőn szárítsa. A tartályt zárja le a fertőzés elkerülése érdekében. Ne keverje a TwinOxide-ot savas tisztítószerrel.

SZEPARÁTOROK, SZŰRŐK, KÖPÜLŐ, PASZTÖRIZÁLÓ, KANNÁK ÉS VÖDRÖK FERTŐTLENÍTÉSE

Használat után öblítse át tiszta vízzel. Mossa át, vagy permetezze be 50 ppm TwinOxide oldattal. Öblítse át tiszta vízzel. Ürítse le, és levegőn hagyja megszáradni. Ne keverje a TwinOxide vízfertőtlenítőszert savas tisztítószerrel. Készítse el a TwinOxide-ot a címke szerint 3.000 ppm oldat készítéséhez. Hígítsa 50 ppm-re a mosó vagy permetező vízben, úgy, hogy 1 rész TwinOxide-ot ad 59 rész vízhez.

TEJES, BOROS, ÉS VIZES PALACKOK FERTŐTLENÍTÉSE

Fertőtlenítés felsőfokon a TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszerrel

Tisztítsa meg és öblítse át 20 ppm TwinOxide oldattal, melyet hideg vagy meleg vízzel készített. Alaposan ürítse le, és levegőn hagyja megszáradni. Készítse el a TwinOxide-ot a címke szerint 3.000 ppm oldat készítéséhez. Hígítsa 20 ppm-re, úgy, hogy 1 rész TwinOxide-ot ad 149 rész vízhez. Ne keverje a TwinOxide ot savas tisztítószerrel.

PAJTA, ISTÁLLÓ, BAROMFI ÓLAK, KETRECEK ÉS KENNEL FERTŐTLENÍTÉSE

Mechanikusan távolítson el minden hulladékot, ágyazást, szalmát, fűrészport, stb. Készítse el a TwinOxide-ot a címke szerint 3.000 ppm oldat készítéséhez. Hígítsa 20-50 ppm-re a szennyezettség mértékétől függően. Ne keverje a TwinOxide ot savas tisztítószerrel. Fertőtlenítsen minden érintett területet, beleértve a padlót, falakat, plafontartó oszlopot és tartógerendát. Fertőtlenítés során minden felületen hagyja a permetet legalább 2 percig. Tiszta vízzel öblítse le. Az állatok visszaengedése előtt hagyja megszáradni.

FUVAROZÓ, RAKODÓ ÉS SZÁLLÍTÓESZKÖZÖK FERTŐTLENÍTÉSE

Hajó konténer, vasúti kocsi, vasúti tartálykocsi, teherautó, teherautó tréler, töltősurrantó, többször használható rekesz és egyéb állat, hús, mezőgazdasági termékek, és zöldségek szállítására szolgáló eszközt használat előtt tisztítani és fertőtleníteni kell. Készítse el a TwinOxide vízfertőtlenítőszert a címke szerint 3.000 ppm oldat készítéséhez. Hígítsa 20-50 ppm-re a szennyezettség mértékétől függően. Ne keverje a TwinOxide-ot savas tisztítószerrel. Mosson meg, súrolja/permetezzen be minden érintett területet. Magas nyomással mossa le, vagy permetezze be az oldattal. Minden felületen hagyja a permetet legalább 2 percig. Fertőtlenítés végén tiszta vízzel öblítse le. Használat előtt hagyja megszáradni.

A TWINOXIDE VÍZFERTŐTLENÍTŐSZER OLAJ ÉS GÁZIPARI ALKALMAZÁSAI

A TwinOxide hatékony baktérium és szulfid szennyeződés eltávolításában, melyek gyakoriak fúrott kutakban, olajmező kitermeléseknél, injektáló és ártalmatlanításra szánt folyadékoknál, szeparátorokban és csővezetékekben. Ezek közé tartozik a vasevő baktérium, valamint a hidrogén szulfid gázzal azonosított szagproblémákat okozó baktériumok. A kívánt dózis szintek a hely-specifikus körülményektől függően változnak. A TwinOxide alkalmazható szakaszosan vagy folyamatosan az olajkútnál használt víz esetében, azon a ponton ahol elválik az olajtól, de még a kútba történő visszainjektálás előtt. A szulfidok szulfáttá történő oxidálásához valamint a biológiai ellenőrzéshez, a folyamatos betápláláshoz a TwinOxide-ot kissé magasabb adagolási szinten kell alkalmazni, mint a követelményt leíró tanulmány által meghatározott oxidatív igény. A szakaszos kezeléshez 200-3.000 ppm adagolási arány szükséges. Kezdje azzal a fertőtlenítést, hogy az A és B komponenseket felhasználva TwinOxide-ot készít a címkén található utasításoknak megfelelően 3.000 ppm törzsoldat készítéséhez. Hígítsa a TwinOxide-ot a kívánt szintre, 3.000 és 200 ppm között munkaoldat készítéséhez.

TÁLAK, ÜVEGÁRUK, MOSOGATÓK ÉS ESZKÖZÖK FERTŐTLENÍTÉSE

Mossa el langyos vízben 20 ppm TwinOxide oldattal legalább 2 percig. Eressze le és szárítsa meg. Készítse el a TwinOxide-ot a címke szerint 3.000 ppm oldat készítéséhez. Hígítsa 20 ppm-re. Mivel ilyen adagolás mellett a fertőtlenítő nem okoz korróziót, használható acél, alumínium, ezüst és egyéb fém eszközök, serpenyő, lavór, és fazekak sterilizálására. Ne használja a TwinOxide-ot forrásban lévő vízben, vagy gőztisztítókban/mosogatógépekben. A TwinOxide lefutásakor szagtalanítja a lefolyókat és megakadályozza biofilm lerakódását a zsírfogóban.

DEKORÁCIÓS VÍZI FERTŐTLENÍTÉS, ÚGY MINT HALASTÓ, HALGAZDASÁG, TENYÉSZTETT KAGYLÓK, RÁKOK ÉS AKVÁRIUMOK

A TwinOxide vízfertőtlenítőszer hatékonynak bizonyult algaölőként, a vízben rendszeresen előforduló baktériumok ellen, valamint a dísz illetve élelmiszernek tenyésztett halakat elpusztító vírusok ellen is. Ezek közé tartozik a vírusos vérfertőzés (VHS) és a koi herpesz-vírus (KHV). Készítse el a TwinOxide-ot a címke szerint 3.000 ppm oldat készítéséhez. Hígítsa 0,2 ppm-re a célvízben.

A TWINOXIDE VÍZFERTŐTLENÍTŐSZER HASZNÁLATA A SZŐLÉSZETBEN

A fenti TEJES, BOROS, ÉS VIZES PALACKOK FERTŐTLENÍTÉSE részben leírtaknak megfelelő boros palackok mosásán kívül, a TwinOxide fertőtlenít, sterilizál, és tisztít triklóranizol (TCA) vagy prekurzor triklorofenol (TCP) létrehozása nélkül, mely szagok által befolyásolja a bor minőségét. A TwinOxide hatékonyan fertőtlenít anélkül, hogy károsan befolyásolná a bor minőségét. Más sterilizáló szerekkel ellentétben, melyek klórozzák és TCA illetve TCP maradványt képeznek, a TwinOxide anélkül csökkenti az élesztőt és penészt, hogy befolyásolná a bor minőségét. A TwinOxide és a protokollok úgy lettek optimalizálva, hogy megakadályozzák, illetve korlátozzák a romlást okozó organizmusokat a szőlőn a további feldolgozáshoz, illetve szedő vödrök, zúzók, tömlők, darálók, tömített beton padlók, falak és acél vagy fa boroshordók esetében. Az adagolási arány az alkalmazásoktól és helyi kritériumoktól függően változik. Az optimális adagolási arány meghatározása helyszín-specifikus kipróbálást igényel. Készítse el a TwinOxide-ot a címke szerint 3.000 ppm oldat készítéséhez. Hígítsa a kívánt adagolási arányra a célvízben az alkalmazásnak megfelelően, a gyártó utasításait követve.

HIDROGÉNSZULFID MENTESÍTÉS

A TwinOxide hatékony hidrogénszulfid mentesítő anyag, legyen a hidrogénszulfid gáz formájában vagy vízben oldva. Továbbá a TwinOxide erőteljes szervetlen és szerves szulfidmentesítő anyag is. A TwinOxide használható alacsony hőmérsékletű és magas, max. 72oC hőmérsékletű alkalmazások esetén egyaránt. Nem korrodálja a berendezéseket, és nem képez klórozott szénhidrogént. A fertőtlenítés  adagolási aránya az adott helyszíntől és helyi kritériumoktól függően változik. Az optimális adagolási arány meghatározása helyszín-specifikus kipróbálást igényel. Készítse el a TwinOxide vízfertőtlenítőszert a címke szerint 3.000 ppm oldat készítéséhez. Hígítsa 2,0 ppm-re a célvízben a szagok eltávolítása érdekében.

NOX CSÖKKENTÉS ÉS EMISSZIÓMOSÁS

Az NOX a légkörben lévő ózon elővegyülete, és elképzelések szerint nagy mértékben hozzájárul a savas lerakodások kialakulásához (savas eső). Számos különböző eljárás során képződik NOX, beleértve égetőberendezéseket, gázturbinákat, hamvasztókemencéket, kemencéket és erőműveket. A TwinOxide vízfertőtlenítőszer alkalmazható nedves eltávolítási eljárásban (füstcsőmosás).

Klórdioxid sztöchiometrikus mennyiségeinek használata kizárja a gázban lévő, legalább 24 ppm koncentrációjú NO kb. 95 százalékát kevesebb, mint 2 másodperc alatt. A TwinOxide oldat kiküszöböli a klórdioxid előállítással összefüggő hagyományos problémákat. Permetező tisztítóberendezésben használva 24 ppm TwinOxide-ot nem korrodálja a berendezéseket. Készítse el a TwinOxide-ot a címke szerint 3.000 ppm oldat készítéséhez. Hígítsa a kívánt adagolási arányra a mosó rendszerben az adott alkalmazásnak megfelelően, a gyártó utasításait követve.

LEGIONÁRIUS BETEGSÉG KEZELÉSE KÓRHÁZAKBAN A TWINOXIDE IVÓVÍZ-FERTŐTLENÍTŐSZERREL

A klórdioxid használatát az EPA jóváhagyta ivóvíz fertőtlenítésére, a Nemzeti Primer Ivóvíz Szabályozás CFR 141 Rész értelmében. USA kórházak sikeresen vizsgálták a berendezés által generált klórdioxid eredményességét. A jelenlegi maximális EPA által meghatározott fertőtlenítőszer maradvány szint klórdioxidra 0,8 ppm. Három héten át tartó napi 0,7 ppm klórdioxidnak való behatást követően, illetve klórdioxid sokk kezelés végrehajtása és öblítés után, az összes biofilm eltűnt és a víz vizsgálata negatív eredményt hozott baktériumra és Legionellára. A vizsgálati adatok megerősítették, hogy a klórdioxid biztonságos és hatékony a Legionella, egyéb patogén baktériumok és a biofilm elpusztításában. A TwinOxide hatékony biocidként a fentiek esetén 0,3 ppm kezdeti adagnál. Ezt lehet csökkenteni 0,2 ppm adagra a rendszer fertőzésektől való mentességének fenntartására. Készítse el a TwinOxide ot a címke szerint 3.000 ppm oldat készítéséhez. Hígítsa a kívánt adagolási arányra az adott alkalmazásnak megfelelően, a gyártó utasításait követve. Megjegyzés: Kórházban a gyors elpusztítás érdekében alkalmazott sokk dózis nem ajánlott. A biofilm szennyezett rendszerből történő kijutása miatt a sokk dózis csak akkor alkalmazandó, amikor a vizet nem használják, és kimosásra kerül.


A TwinOxide fertőtlenítő szer alkalmazási köre széles, a főbb felhasználási területek pl. ezek: vízművek, fürdők, uszodák, ipar: élelmiszer- és italgyártás, olaj- és gázipar, papírgyártás; mezőgazdaság: állattenyésztés és növénytermesztés; szolgáltatások, ellátóipar: légi közlekedés, egészségügyi intézetek, cső- és tartálytisztító vállalatok, kútfúrás és víztisztítás