Pseudomonas elpusztítása ivóvízben

A főleg pangó vizekben tenyésző Pseudomonas aeruginosa baktérium ellen hatékony fertőtlenítőszer a klór-dioxid, amely a TwinOxide® termék használatával igen tiszta állapotban állítható elő ivóvízkezelés céljára. A biztonságos vízkezelés során elpusztulnak a számos megbetegedésért felelős mikroorganizmusok, miközben nem történik környezetszennyezés és nem maradnak vissza az emberi egészségre káros anyagok.

pseudomonas baktérium ellen fertőtlenítés
A Pseudomonas aeruginosa baktérium ellen hatásos a ClO2-os fertőtlenítés az ivóvízkezelés során

Fertőtlenítés baktériumok ellen

A TwinOxide® effektív baktericid termék, a két komponensű por alakú vegyszer nagy tisztaságú klordixidot állít elő, hatására a kezelt vizekben, így az ivóvízben is elpusztulnak a kórokozók, a baktériumtelepeket védő biofilm maradéktalanul feloldódik – eközben nem keletkeznek káros anyagok.

A TwinOxide hatékonysága a Pseudomonas baktérium ellen

A Pseudomonas aeruginosa baktérium számos helyen előfordul a természetben. Az világon mindenütt jelen van a vízben, a levegőben, a talajban, valamint az emberek és az állatok bőrén is. Előszeretettel élnek nedves, nyirkos helyeken, így kedvelik a lefolyókat, mellékhelyiségeket, fürdőhelyiségeket, medencéket és nagyobb ipari csarnokokban az ivóvízrendszerekben előforduló melegebb hőmérsékletű pangó ágakat is.

A pseudomonas baktériumok számos enyhe és súlyos betegség hátterében állnak. Különös kockázatot jelentenek a legyengült immunrendszerű emberekre és a cukorbetegekre. Megfertőzhetik a vért, a csontokat, a fület és a szemet, a bőrt, a szívbillentyűket, a húgyutakat és a tüdőt is egyaránt.

pszeudomonas ivóvízben - fertőtlenítés
Pseudomonas tenyészet ivóvízben

Az ivóvíz rendszerben a pangó ágakban, szerelvényekben, ivóvíz-automaták járataiban, bojlerekben, hőcserélőkben, aktív szén töltetes szűrőkben bárhol előfordulhatnak. Jellegzetességük, hogy létrehozzák a saját biofilm rétegüket, amely alatt védve vannak a hőtől és az áramlástól, így nyugodtan szaporodhatnak és táplálkozhatnak. Az ivóvíz rendszerből az emberi szervezetbe kerülve a mikroorganizmus  gyakran okozhat hasmenéses és hányásos tüneteket.

A pseudomonas aeruginosa egy nagyon makacs baktérium, hiszen rezisztenssé válik a klórozással szemben, azaz hosszú távon védelmet képes kiépíteni a hagyományos klór ellen.

A pseudomonas baktérium ellen hatékony vízkezelési megoldás a TwinOxide vízbe adagolása. A TwinOxide rendkívül hatékony biofilm eltávolító oldat, így megszünteti a pseudomonas baktériumok élőhelyét és tápanyagát, ezáltal gyökeresen kezeli a problémát. A pseudomonas nem képes rezisztenciát felépíteni a TwinOxide ellen, ráadásul a magasabb TwinOxide® koncentráció elbánik a még makacsabb Pseudomonas petékkel is.

A TwinOxide® vízbe adagolása környezetbarát és hatékony védelmet biztosít a Pseudomonas baktériumok ellen.

A TwinOxide környezetbarát fertőzlenítőszer, mert:

– nincsenek káros melléktermékek (THM, HAA, AOX)

– nem okoz extra korróziót az ivóvíz-kezelés során

– nincs klorit, klorát, klorid termelődés

– hatását nem befolyásolja a hőmérséklet és a pH

– alacsonyabb adagolási koncentráció is elegendő, mint klór esetén

A TwinOxide hatékony megoldás a Pseudomonas ellen, mert:

– megakadályozza a biofilm réteg kialakulását, ezáltal megszünteti a baktériumok élőhelyét és tápanyagát

– a baktériumok nem válnak rezisztenssé, így hatékonyságát nem befolyásolja az idő

– villanásszerűen szétrobbantja a baktériumok DNS-ét, így azok nem képesek újrafejlődni


Pseudomonas-fertőzés – fertőtlenítés

A súlyos Pseudomonas-fertőzések gyakran egészségügyi intézményekben, kórházakban, klinikákon fordulnak elő. A baktériumtelepek többnyire nedves területeken alakulnak ki: mosogatók, kiöntők, WC-kagyló. Ez a kórokozó még a gyógyászati célú egyes fertőtlenítőoldatokban is megtelepedhet. A legsúlyosabb fertőzések a leromlott állapotú betegeket érhetik, amikor az immunrendszerük a gyógyszeres vagy egyéb kezelésekről,  betegségektől legyengült, károsodott. A pseudomonas képes megfertőzni a vért, bőrt, csontokat, szívbillentyűket és a tüdőt. A sebek elfertőződése és a kórokozó vérbe jutása akár végzetes kimenetelű is lehet. Ezért fontos a Pseudomonas elpusztítása ivóvízben és mindenütt, ahol elszaporodik. A klór-dioxid hatékony a Pseudomonas aeruginosa baktérium ellen. Ivóvízkezelés – védekezés.

technológiai vízkeelésIvóvízkezelés

A technológia ivóvízkezelés során a derítést (koagulációt), ülepítést és vízszűrést , esetenként lágyítást követően a fertőtlenítőszer a munkaoldatban tiszta klór-dioxidot hoz létre, amely adagoló szivattyúkkal a rendszerbe adagolva percek alatt elpusztítja a megtelepedett baktériumokat és vírusokat. Nem jár kellemetlen szaggal, ellenkezőleg: eltávolítja az irritáló anyagokat a vezetékből. Feloldja a biofilmet, a cianidok és fenolok oxidálásával ihatóvá teszi a kezelt vizet.

Tájékozódási kulcsszavak Google-kereséshez más weboldalak tartalmában: pseudomonas  aeruginosa baktérium okozta fertőzések, vízlágyítás, ivóvíz-kezelés és víz sterilizálás, drinking water treatment, csirátlanító szer