Aszeptikus gyártási technológia

Az élelmiszeriparban az egyik legfontosabb eljárás a fertőtlenítés, hiszen ezzel biztosítható az egészséges áru. Az élelmiszeripari csírátlanításra többféle eljárást alkalmaznak: hő sterilezés, mikrohullámú hőkezelés, ellenállás elvén alapuló hevítés, radioaktív besugárzás, csírátlanító szűrés. A legelterjedtebb ezen eljárások közül a hőkezelés.fertőtlenítés az élelmiszeriparban

Az élelmiszerek hőkezeléses tartósítása a mikroorganizmusok hőpusztulásán alapul. Sterilezés, pasztőrözés során a terméket megfelelő edényekben, tartályban légmentesen lezárva melegítik, majd lehűtik.

Mivel a túlzott, hosszan tartó hőkezelés az élelmiszer külső megjelenését, biológiai értékét és orgaleptikus tulajdonságait rontja, ezért inkább a forró töltést alkalmazzák.

Az aszeptikus eljárás során a terméket forró állapotban töltik az edényekbe, tartályokba, hermetikusan lezárják és a lassú hűlés során önsterilezés megy végbe.

Az élelmiszer minősége akkor őrizhető meg, ha fertőtlenített edényben végezzük az aszeptikus csomagolást. A folyamat feltétele, hogy a gyártóberendezés és a csomagolóanyagok, tartályok tökéletesen csíramentesek legyenek.

Az élelmiszeripari berendezések fertőtlenítése

Valamennyi, az aszeptikus rendszerhez tartozó gép, tartály, szerelvény belső felülete tükrös, repedés- és karcolásmentes, könnyen és jól tisztítható. A csődarabokat pórus- és repedésmentes hegesztési varrattal csatlakoztatják. A gyártósoron a másodlagos fertőzések megakadályozására a csíramentes környezetet fenn kel tartani, erre a klór-dioxidos kezelés a leghatékonyabb.

A gépek tisztítása és fertőtlenítése

Az élelmiszeripari berendezések tisztítása és fertőtlenítése két, egymástól elkülönülő műveletsorból áll. A tisztítás célja a mechanikai szennyeződések – élelmiszer-maradványok, lerakódások, esetleges ráégések – eltávolítása, a fertőtlenítésé a mikroorganizmusok elpusztítása a berendezések felületén, például klór-dioxid oldat alkalmazásával.klór-dioxiddal fertőtlenített gyártósor

A tisztítás műveletei:

  • lágy részecskemaradványok eltávolítása maximum 50 °C-os, nagynyomású vízsugárral,
  • ráégett üledékek eltávolítása mosó- és tisztítószerekkel, lúgos és savas hatású készítményekkel, szükség szerint mechanikai tisztítással,
  • mosószermaradványok eltávolítása 70-80 °C-os, kb. 1,5 m/s sebességű vízsugárral.

A fertőtlenítés műveletei:

  • mikroorganizmusok elpusztítása fertőtlenítő szerrel, például klór-dioxid oldattal, gőzöléssel, a terméket szállító vezetékeket, a termékkel érintkező géprészeket telített gőzzel vagy nagynyomású vízzel, töltő- és zárógépek nem nyomásálló részeit 250-350° C-os túlhevített gőzzel vagy vegyszerekkel csíramentesítik,
  • fertőtlenítő-, csíraölő szerek eltávolítása mosással, öblítéssel, az utánfertőzés lehetőségének kizárásával,
  • hűtés steril levegővel.

A Twinoxide fertőtlenítő szer alkalmazása azért előnyös az élelmiszeriparban, mert az esetleges klór-dioxid maradványok nem jelentenek veszélyt a felhasználók egészségére.


Fertőtlenítés és tisztítás az élelmiszeriparban vegyszerek segítségével. Az élelmiszeriparban a gyártó- és töltő gépek szakszerű tisztítását és fertőtlenítését klór-dioxid alapú vegyszerek segítségével végezhetjük hatékonyan és takarékosan, például Twinoxide segítségével. A szakemberek többségét az alábbi témák is érdekelhetik: fertőtlenítés és tisztítás, élelmiszeripari sterilizálás, élelmiszer gyártás feladatai, gépek fertőtlenítése és csíramentesítése.