Klímaberendezés fertőtlenítése legionella kezelése

Védekezés a legionella ellen

A legionella elleni védekezés a klímaberendezések szakszerű és rendszeres fertőtlenítésével valósítható meg, melyhez mi a klór-dioxid oldatot ajánljuk. Az ipari létesítmények biztonságának megteremtésében, az előírások maradéktalan betartásában partner a TwinOxide.

A rendszeres tisztítás és fertőtlenítés segít megőrizni a szűrőberendezések teljesítményét, hatékonyságát és energiatakarékosságát, így végső soron pénzt takaríthatunk meg.

Milyen gyakran kell a fertőtlenítést végezni?

A klímaberendezések karbantartását szigorú előírások szabályozzák. A klór-dioxidos fertőtlenítésre nem csupán a szabálykövetés miatt van szükség, hanem az ipari létesítmények és intézmények hatékonyságának, termelékenységének megőrzése is a célja.

A fertőtlenítés gyakoriságát a gyártó minden esetben megszabja, menetét részletesen leírja. A TwinOxide oldatnak köszönhetően a munka gyorsan és egyszerűen elvégezhető a megfelelő szakember segítségével.

A klímaberendezés fertőtlenítésének vázlatos menete:

  •  a mobil vagy beépített klíma burkolatának lebontása,
  •  a szűrőelemek kiszerelése,
  •  mechanikai tisztítás, portalanítás,
  •  klór-dioxid oldatos fertőtlenítés,
  •  összeszerelés.

Legionella a csőrendszerben, kondenzvízben

A kondicionáló berendezések rendeltetésszerű használatával, jó eséllyel, megelőzhető a baktériumok elszaporodása a gép lamellái között. Sajnos a leggondosabb odafigyeléssel sem zárható ki a legionella vagy pseudomonas baktérium elszaporodásának esélye a berendezések tartályaiban és a kondenzvíz elvezető vagy légkifúvó csővezetékben. Az ipari mobil klímák esetében rövid vezetékekkel kell számolnunk, de egyes hűtőrendszerek esetében a hosszú és kiterjedt elvezető csőrendszerekben megnő a pangó víz létrejöttének veszélye, mely melegágya a baktériumoknak.

A pangóvizek, kondenzvíz elvezető csőrendszerek szakszerű fertőtlenítését célszerű klór-dioxid oldattal végezni, hiszen a TwinOxid az létrejött biofilmet is képes leoldani a csőfalakról.

Egészségügyi előírások

Az ÁNTSZ pontosan leírja, hogy milyen módszerrel kell meghatározni a legionella fertőzés kockázatát és milyen módon lehet védekezni. Mivel a megfelelő közegben a baktériumok már néhány héten belül megtelepedhetnek, érdemes lehet szakember véleményét kérni, hogy az előírásoknál gyakrabban fertőtlenítsük berendezéseinket, így megelőzve az esetleges munkakieséseket.