sajtgyartas

A TwinOxide referencia felhasználója sajtgyárak esetében a Passendale Belgiumban (része volt a Dutch CampinaMelkunieFrieslandFoods-nak), amely 2008 elején eladta a Bongrain SA francia csoportnak.

(A Bongrain a világ egyik vezető sajtspecialistája. A Magyar gyáraik a Pannontej a Medve, Karaván és Pannónia márkákkal, valamint a Veszprémtej a Tihany, Bakony, Garamont és Sajtmester márkákkal.)

Ivóvízkezelés a sajtgyártásban

A vízkezelés a sajt öntőminták (a forma) felszínén történik;

Ezeket a formákat Twinoxide-dal fertőtlenítik. A TwinOxide ivóvíz-fertőtlenítőszer antibakterológiai tulajdonságainak köszönhetően a sajt nem tapad többé a formába, könnyen kivehető! Így optimalizálható a termelési folyamat folytonossága. Különösképp a lágy típusú sajtok esetében!

Az adagolási arány ennél a vízkezelésnél 0,2 ppm, a formákat TwinOxide-dal permetezik be.

A Groupe Danone-nál is használnak TwinOxide-ot a hűtőkörökben lévő jeges vízhez.

26 óra fertőtlenítési időre van szükség 0,2 ppm adagolási arány esetén az 1 Celsius fokos jeges víz fertőtlenítéséhez. A tartózkodási idő normális, mivel a reakciókinetika nagyon lassú 1 Celsius fok esetében. Ebben az eljárásban más termékek nem váltak be!

A TwinOxide használható továbbá a gyárba visszajuttatott párolgó víz esetében (a párolgó víz nagy mennyiségben tartalmaz baktériumokat.) Egyes esetekben az adagolási arány lehet 0,5 ppm (figyelembe kell venni, hogy ezt a vizet nem lehet leereszteni, mivel túlságosan megterhelné a környezetet.)

A befolyó víz utókezeléséhez is szükséges a fertőtlenítés. Hűtővíz, stb.

Ivóvízkezelés a mezőgazdasági ágazat számára:

Fontos tudni, hogy csökken a (baktérium) sejtszáma a tejben, ha a tehenek TwinOxide-dal fertőtlenített vizet isznak, mely eddig nem látott javulást és minőségszintet biztosít.