Összehasonlítás: klasszikus módon előállított klórdioxid vs. TwinOxide 0,3%-os oldattal

Klasszikus módon előállított klórdioxid

TwinOxide 0,3%-os oldat

1.

A klasszikus klórdioxid oldat nagyon gyorsan lebomlik amikor a koncentráció eléri a 0,5%-ot, és robbanékonnyá válik.

A TwinOxide 0,3%-os oldat 0,3% klórdioxid oldatot tartalmaz ezért nem robbanékony és hosszú a kinetikus felezési ideje (30 nap).

2.

A klasszikus klórdioxid oldatot az előállítási folyamat során mozgásban hígítják és a koncentráció eltérő lehet.

A TwinOxideR A komponens és a TwinOxideR B komponens kiegyensúlyozott alkalmazása garantálja a 0,3%-os koncentrációt (csak szorítkozzon a csomagoláson és az Anyagbiztonsági Adatlapon található egyszerű felhasználói utasításra).

3.

A klasszikus klórdioxid oldat bonyolult és drága felszereléseket igényel (reaktorok, keverő rendszerek, stb.).

Mivel a TwinOxideR A komponens és a TwinOxideR B komponens egyedi összetétele tartalmazza azt a vegytant, amiből előáll a TwinOxideR 0,3%-os oldat, NINCS szükség felszerelésre az oldat előállításához (mindössze egy szabvány fekete PE-HD tartályra van szükség a TwinOxideR 0,3%-os oldat előállításához).

4.

Mérgező és szennyezett vegyi összetevőket használnak a klasszikus klórdioxid oldat előállításához.

A TwinOxideR A komponens és a TwinOxideR B komponens bevizsgált és jóváhagyott vegyi összetevők, és megfelelnek a legmagasabb tisztasági és minőségi szinteknek (beleértve az Európai EN12671 Szabványt).

5.

A klasszikus klórdioxid oldat általános tisztasága elérheti a 65%-ot.

A TwinOxideR 0,3%-os oldat tisztasága 99,9x%-os.

6.

A klasszikus klórdioxid oldatot a helyszínen kell előállítani, azonnal fel kell használni, és a kinetikus felezési ideje csupán néhány óra. Ez azt is jelenti, hogy a klasszikus klórdioxid oldat reziduális funkciója korlátozott.

A TwinOxideR 0,3%-os oldatot a helyszínen is elő lehet állítani, de le is lehet szállítani a kívánt helyre. Az Anyagbiztonsági Adatlapon található tárolási feltételek betartása esetén a kinetikus felezési idő 30 nap. Ez azt jelenti, hogy a TwinOxideR 0,3%-os oldat hosszú reziduális funkciója érhető el (vízelosztó rendszerekben akár 72 óra). Ez SOKKAL HOSSZABB, mint a klasszikus módon előállított klórdióxid vagy klór esetében.

7.

A folyékony összetevőkből előállított klasszikus klórdioxid oldat nagyon gyorsan lebomlik (instabil, mivel a vegytanban a folyadék minősége idővel csökken, tehát a folyamatos minőséget nem lehet szabályozni).

A TwinOxideR 0,3%-os oldat két poralapú komponensből készül (TwinOxideR A komponens és a TwinOxideR B komponens). A vegytanban a kiindulási por forma a legstabilabb és nem bomlik le. A TwinOxide International B.V. az eredeti kibontatlan csomagolásban 5 év eltarthatóságot garantál a TwinOxideR poralapú komponensek esetén, ha az Anyagbiztonsági Adatlapnak megfelelően betartják a tárolási feltételeket.

8.

A klasszikus klórdioxid oldatot azonnal fel kell használni, mivel nem lehet tárolni és néhány órán belül eltűnik.

Mivel a TwinOxideR 0,3%-os oldat kinetikus felezési ideje 30 nap a kívánt szituációban lehet felhasználni.

9.

A klasszikus klórdioxid oldat nagy mennyiségben tartalmaz kloritot, klorátot, kloridot és szabad klórt, ezért NEM tiszta.

A TwinOxideR 0,3%-os oldat 99,9x%-os tisztaságú klórdioxidot és vizet tartalmaz. NINCS klorit, NINCS klorát, NINCS klorid, és NINCS szabad klór.

10.

A klasszikus klórdioxid oldatban lévő szabad klór ugyanolyan melléktermékeket és mellékhatásokat von maga után, mely ismert a klór esetében, amiről már tudományos kísérletek során bebizonyították, hogy rákot okoz, és rendkívüli mértékben károsítja az emberi egészséget, valamint a környezetet.

Mivel a TwinOxideR 0,3%-os oldat NEM tartalmaz szabad klórt, a klór melléktermékei és mellékhatásai NEM állnak fenn a TwinOxideR 0,3%-os oldat esetében.

11.

A klasszikus klórdioxid a kloritot, klorátot, kloridokat és szabad klórt hagy hátra maradvány anyagként és kockázatot jelent az emberi egészségre (a klorit rendkívül mérgező az emberi testre) és terheli a környezetet.

A TwinOxideR 0,3%-os oldat maradvány anyagként nátrium-szulfátot és nátrium-kloridot (konyhasót) hagy hátra. Ezt a két maradvány anyagot tartalmaznia kell a víznek, hogy ivóvíznek lehessen nevezni, és a nátrium-szulfát és nátrium-klorid szintek ELHANYAGOLHATÓAK.

12.

A klasszikus klórdioxid erősen korrozív.

A TwinOxideR 0,3%-os oldatot kis adagokban kell alkalmazni, ezért NEM korrozív.