twinoxide vízkezelés

Rendszerfertőtlenítés

Mi az ivóvíz fertőtlenítés? A fertőtlenítés az ivóvíz-fertőtlenítési eljárás része. Olyan aktív összetevők vízhez történő adagolásával, amelyek szerves anyagokat távolítanak el, a vizet fertőtleníteni lehet. A mikrobiológiai ellenőrzéshez legtöbbször vegyszereket használnak. A klór az egyik ilyen kémszer. Sok ivóvíz-fertőtlenítőszer használata számos kockázatot jelent. A veszély és a robbanási kockázat mellett, a vegyszereknek számos (negatív és nem kívánt) mellékhatása van, és fertőtlenítéskor melléktermékeket képeznek. Továbbá jelentős különbség van a fertőtlenítő minősége (=eredmény) és az azt létrehozó vegyszerek tisztasága között. Sok mikrobiológiai organizmus él és szaporodik vizekben. Mivel ezeket az organizmusokat el kell távolítani a vízből, fertőtlenítőt / biocid anyagot alkalmazunk. A biocid célja az ivóvíz fertőtlenítés során, hogy a mikroorganizmusok kipusztításának… tovább

Continue Reading

Fonalférgek (Nematoda) ellen

Fonalféreg az ivóvízben Ivóvízkezelési Terv (Szerbia, Odzaci) A rendszer jelenlegi folyamatának leírása A kutakból (kb. 80 méter mély) akár a 3 km távolságból feltörő vizet két, 140 m3-es levegőztető tartály felé szivattyúzzák.  A fertőtlenítéshez elektromos klórozás útján klórt adnak a tartályhoz 1 ppm maradvány értékű szabad klórral, a tartályból történő kilépéskor. A víz mangánt és bizonyos szintű ammóniumot tartalmaz. A klór dózisteljesítménye a levegőztető tartályba 15-18 ppm; A levegőztető tartályból a víz egy duplán felszerelt homokból és aktív szénből álló kettős szűrőrendszerbe jut; A szűrőrendszerből a víz egy 890 m3-es tartályba kerül ahol 0,5 ppm klór maradvány kerül hozzáadásra, és a tartály elhagyásakor a klór maradvány ismét optimalizálásra kerül maximum… tovább

Continue Reading