Mi az ivóvíz fertőtlenítés? A fertőtlenítés az ivóvíz-fertőtlenítési eljárás része. Olyan aktív összetevők vízhez történő adagolásával, amelyek szerves anyagokat távolítanak el, a vizet fertőtleníteni lehet. A mikrobiológiai ellenőrzéshez legtöbbször vegyszereket használnak. A klór az egyik ilyen kémszer. Sok ivóvíz-fertőtlenítőszer használata számos kockázatot jelent. A veszély és a robbanási kockázat mellett, a vegyszereknek számos (negatív és nem kívánt) mellékhatása van, és fertőtlenítéskor melléktermékeket képeznek. Továbbá jelentős különbség van a fertőtlenítő minősége (=eredmény) és az azt létrehozó vegyszerek tisztasága között. Sok mikrobiológiai organizmus él és szaporodik vizekben. Mivel ezeket az organizmusokat el kell távolítani a vízből, fertőtlenítőt / biocid anyagot alkalmazunk. A biocid célja az ivóvíz fertőtlenítés során, hogy a mikroorganizmusok kipusztításának… tovább
Continue Reading