Vízkezelés és fertőtlenítés a sörfőzdében

A klór-dioxid alkalmazásának előnyei A sörfőző üzemekben a vízkezelés és a megfelelő fertőtlenítés talán még fontosabb is, mint a komló minősége. A gyártás során a berendezések és a környezet tisztán tartása, tehát az élelmiszerrel érintkező és az élelmiszerrel nem érintkező felületek fertőtlenítése nem csak az élelmiszer-biztonság tekintetében fontos, hanem az elkészült termék minőségét is befolyásolhatja. A vízkezelés megszervezése nemcsak a palackok és edények tisztán tartása, hanem a sörfőzéshez használt víz tekintetében is lényeges. A TwinOxide szer legfontosabb összetevője a klór-dioxid, mely mindkét feladatra tökéletesen alkalmas. A vízkezelés és a sör Az elkészült sör jellegét és minőségét az alkoholtartalom és az oldott, erjedt anyagok határozzák meg. Az gyártásban az oldott szárazanyag-tartalmat… tovább

Continue Reading

A víztisztítás jövője

Okos víztisztító berendezések A megfelelő minőségű ivóvíznek a biztosítása az emberiség egyik legfontosabb problémája, ezért a állandó téma a legújabb vízkezelési és víztisztítási technológiák fejlesztése, az ivóvíz fertőtlenítő berendezések modernizációja. A jövő víztisztító és fertőtlenítő berendezései a hétköznapi használati tárgyakhoz hasonlóan, az alkalmazott módszertől függetlenül, az „okosodás” felé fejlődnek. A számítógépes irányítás nemcsak biztonságossá teszi az kitermelt és kezelt ivóvizet, de megnöveli a gépek és berendezések hatékonyságát, csökkenti a felhasznált adalékanyagok és energia mennyiségét, tehát mérsékeli a költségeket is. Vízszűrő berendezések A jövő vízszűrő berendezései, elvi felépítésükben nem sokban térnek el az ókorban használt, homokkal töltött vízszűrő árkok működésétől. A modern szűrőbetétek komoly százaléka porózus anyag, mint például a szén,… tovább

Continue Reading
PET palack sterilizálás

Pet palack fertőtlenítés

IVÓVÍZKEZELÉS AZ ITALIPARBAN A klórdioxid az ivóvíz-fertőtlenítés terén már bizonyítottan megbízható vízfertőtlenítő szer. A klórdioxid manapság került az italiparba fertőtlenítőként. Az élelmiszer és italipar területén a klór-dioxidot sörfőzdékben illetve üdítő italok és bor palackozásánál használják, elsősorban steril víz készítéséhez és palackok mosásához. A töltő higiénia területén is megkezdődött a klór-dioxid alkalmazása tisztító és fertőtlenítő rendszerként. Egyéb alkalmazások, csaknem az összes fertőtlenítő közeg és manapság teljes üzemek működnek kizárólag klór-dioxidot használva sterilizálóként. CIP (cleaning in place; helyi tisztítás) rendszerekben nagyon fontos az élelmiszer feldolgozó eszközök fertőtlenítése, mint pl.: sörfőzdék, tejipari üzemek és szénsavas italgyártó üzemek. Jellemző módon az ilyen élelmiszer feldolgozó létesítményeket úgy tisztítják, hogy a létesítményt alkotó gépek belső és… tovább

Continue Reading

Laboratóriumi vizsgálatok

Független kísérlet a toxikológia területén A cégünk által forgalmazott és alkalmazott termék hatását és hatékonyságát számos esetben vetették alapos vizsgálat alá. Megállapítást nyert többek között, hogy a termék az alkalmazott adagolásban nem mérgező. A laborvizsgálat tárgya. A beszámolóban leírt kísérletekre a SOTRAD sprl TwinOxide társaság kérésére a 2008. június 18-én kelt megbízás keretében került sor. A beszámoló különböző, laborban végrehajtott tesztek és kísérletek eredményeit és részletes leírását tartalmazza. Az elemzések tartalma és célja: A bemutatott elemzés célja, hogy felmérje a TwinOxide termék toxikológiáját és fizikai, fiziko-kémiai, valamint mikrobiológiai tulajdonságait egy 0,3%-os klór-dioxid oldat formájában és tesztelje a termék hatékonyságát az ivóvíz-előállítás és a vízfertőtlenítés lehetőségeinek a szempontjából. A teszt elvégzése után… tovább